Geslaagde Le Mans-test Van der Zande

Renger at Le Mans-test

Traditioneel vindt veertien dagen voor de beroemde 24 uur van Le Mans de generale repetitie plaats. Rijders en teams moeten dan acte de présence geven, willen ze half juni mogen starten. Afgelopen weekend was het zo ver en de Nederlander Renger van der Zande was met het Lotus LMP2 Team van de partij.

Le Mans, 4 juni 2012

Sinds het begin van het World Endurance-seizoen heeft Van der Zande een verbintenis met het Lotus LMP2 Team. Eerder startte hij tijdens de testdagen in Paul Ricard, waar ook het nachtrijden werd geoefend. Bij de zes uren van Spa-Francorchamps, begin mei, maakte de Nederlandse allrounder een sterke indruk. Reden waarom het team ook nu weer een beroep op Renger deed. De test was er vooral op gericht het team te prepareren voor de 24-uursrace en alle teamleden hun kilometers te laten maken.

Renger: “Het aardige van het racen met Le Mans-prototypes is de techniek. Het gaat om echte, hoogwaardige racebolides die snel moeten zijn maar ook duurzame kwaliteiten moeten hebben. En datzelfde geldt voor de rijders. Als team moet je de prestatie leveren. Ik vind het super in deze klasse te kunnen uitkomen en ook het samenspel met het Lotus-team is professioneel en positief.”

“Of ik ook daadwerkelijk uitkom in de race, over veertien dagen, is onzeker. Het team heeft slechts één auto op de deelnemerslijst en de tweede auto op de reservelijst staan. Het hangt af van een paar factoren of ze een beroep op me zullen doen. Voorlopig ben ik vaste reserverijder en heb ik qua baankilometers voldaan aan de eisen van de Le Mans-organisatie.”


PARTNERS


 
Show Videos
Your Funpic
Winning is everything
Hell Yeah
 
Copyright 2012 - Powered by Acer