No show voor Renger en de Porsches in Barcelona

Grid PB 13-05-2012 375

Het tweede raceweekend van Renger van der Zande in de Porsche Supercup is geëindigd in no show. Op de pre-grid ontdekte de wedstrijdleiding dat het merendeel van de velgen van de Porsches beschadigd was als gevolg van een montagefout van de bandenleverancier. De organisatie wilde geen risico lopen en besloot de race voortijdig af te blazen. Van der Zande was gebrand op een goede prestatie maar het weekend eindigde met een anticlimax.

Barcelona, 13 mei 2012

Renger: “Ik kom erachter dat in tegenstelling tot de formuleauto’s , de DTM en de Le Mans-prototypes, deze Porsches uit de Supercup een specifieke rijstijl vragen. Je moet met name een specifieke bochtenstijl toepassen om grip op de baan op te bouwen. Dat kunstje moet je leren door track time en die heb ik amper gehad. Dus in Bahrein plotsklaps instappen en hier slechts een vrije training rijden is zo ongeveer alle baantijd die ik gehad heb. Dat is een handicap van dit moment. In dat licht bezien is de elfde plaats in de kwalificatie, die je in twee rondjes moet fixen, nog niet zo verkeerd. Intensieve analyse van de rijdata van gisteren maakte dat ik een stevig vertrouwen had mooie dingen te kunnen laten zien in de race. Wel superstom dat je dan voor ‘Jan met de korte achternaam’ naar Barcelona reist. Maar incasseren hoort ook bij ambitieuze topsport, dus maar weer even verdapperen en de volgende kans grijpen. Mijn vader zegt altijd: ‘If you don’t stand the heat, leave the kitchen…’.


PARTNERS


 
Show Videos
Your Funpic
Winning is everything
Hell Yeah
 
Copyright 2012 - Powered by Acer